Menu Sluiten

Hoe Worden Afvoergoten Geinstalleerd

ACO is uw professional voor uw afwateringssysteem en afscheidingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende 3 categorieën:-Woning, terras en oprit-Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen-Buitenomgeving,wegenbouw en publieke parkings

00236700023670

More info

tags: Afvoergoten – Vetafscheiders – Putdeksels – Infiltratiesystemen – Afvoergoten Gietijzer – 

Wenst u meer info over hoe worden afvoergoten geinstalleerd kijk dan vlug op https://www.aco.be | Hoe Worden Afvoergoten Geinstalleerd

Nu je de juiste afvoergoten hebt gekozen, is het tijd om ze te installeren. Hieronder vind je de stappen die je moet volgen voor een correcte installatie:

Stap 1: Plaatsing van de afvoergoten
De eerste stap is om de goten op de juiste plek te plaatsen. Dit moet op een gelijkmatige ondergrond gebeuren, zodat de goten stabiel staan. Zorg ervoor dat er geen ruimte is tussen de goten, anders kan er water tussen sijpelen.

Stap 2: Aansluiten op het afvoersysteem
Zorg ervoor dat de afvoergoten op de juiste manier zijn aangesloten op het afvoersysteem. Dit kan een riool of een andere afwateringsmogelijkheid zijn. Zorg er ook voor dat de afvoergoten voldoende afschot hebben, zodat het water goed naar het afvoersysteem kan stromen.

Stap 3: Verbinden van de goten
Als je meerdere goten hebt geplaatst, moeten deze met elkaar worden verbonden. Hiervoor kun je speciale koppelstukken gebruiken die ervoor zorgen dat er geen lekkages ontstaan op de verbindingspunten.

Stap 4: Afwerking
De laatste stap is het afwerken van de afvoergoten. Zorg ervoor dat de goten goed zijn ingebed in de ondergrond, zodat ze stevig staan. Daarnaast is het ook mogelijk om de goten af te werken met een rooster, zodat voertuigen eroverheen kunnen rijden zonder dat de werking van de goten wordt belemmerd.

Hoe zit het met onderhoud?

Om ervoor te zorgen dat de afvoergoten optimaal blijven functioneren, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Houd de goten vrij van vuil en bladeren, zodat ze niet verstopt raken. Daarnaast is het aan te raden om jaarlijks de goten te controleren op beschadigingen en eventuele reparaties uit te voeren.

Conclusie

Het installeren van afvoergoten voor parkeergarages is essentieel voor een goede afwatering en de veiligheid van de ruimte. Door de juiste goten te kiezen en het installatieproces nauwkeurig te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw parkeergarage goed is beschermd tegen wateroverlast. Vergeet ook niet om regelmatig onderhoud uit te voeren voor een optimale werking van de afvoergoten.

Waterbeheer: Hoe worden afvoergoten geïnstalleerd

Waterbeheer is een cruciaal aspect in het ontwerp van elke ruimte, vooral wanneer het gaat om parkeergarages. Een goede afwatering is essentieel om schade aan de constructie en de voertuigen te voorkomen. Daarom is het belangrijk om afvoergoten te installeren. Maar hoe worden deze juist geïnstalleerd? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het installeren van afvoergoten voor parkeergarages.

De voordelen van afvoergoten

Voordat we verder ingaan op het installatieproces, is het belangrijk om te begrijpen waarom afvoergoten zo belangrijk zijn. Ten eerste voorkomen ze wateroverlast in de parkeergarage. Bij hevige regenval kan er veel water verzamelen in de parkeergarage, wat kan leiden tot slipgevaar en schade aan voertuigen. Afvoergoten zorgen ervoor dat dit water snel wordt afgevoerd naar het riool of andere afwateringsmogelijkheden.

Daarnaast zorgen afvoergoten ook voor een efficiënte afwatering. Ze kunnen grote hoeveelheden water in korte tijd afvoeren, waardoor het risico op waterschade aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien dragen afvoergoten bij aan de veiligheid van de parkeergarage door plassen en gladde plekken te voorkomen.

De eerste stap: het kiezen van de juiste afvoergoten

Voordat je begint met de installatie, is het belangrijk om de juiste afvoergoten te kiezen. Er zijn verschillende soorten afvoergoten beschikbaar, zoals betonnen, kunststof en gietijzeren goten. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht van de voertuigen die in de parkeergarage zullen parkeren. Voor zwaardere voertuigen wordt bijvoorbeeld aangeraden om betonnen of gietijzeren goten te gebruiken.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de afwateringscapaciteit van de goten. Deze wordt aangegeven in liters per seconde (l/s). Hoe hoger de afwateringscapaciteit, hoe groter de hoeveelheid water die de goten kunnen afvoeren. Voor parkeergarages wordt meestal een afwateringscapaciteit van 2 tot 5 l/s aanbevolen.

Het installatieproces


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe worden afvoergoten geinstalleerd

!–StopPubText–>.