Menu Sluiten

Wat Is De Standaard Breedte Van Afvoergoten

ACO is uw professional voor uw afwateringssysteem en afscheidingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende 3 categorieën:-Woning, terras en oprit-Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen-Buitenomgeving,wegenbouw en publieke parkings

00236700023670

More info

tags: Afvoergoten – Vetafscheiders – Putdeksels – Infiltratiesystemen – Afvoergoten Gietijzer – 

Wenst u meer info over wat is de standaard breedte van afvoergoten kijk dan vlug op https://www.aco.be | Wat Is De Standaard Breedte Van Afvoergoten

Waterbeheer: Wat is de standaard breedte van afvoergoten?

In Nederland staat waterbeheer hoog op de agenda. Met natte winters en zomers die steeds warmer en droger lijken te worden, is het belangrijk om goed na te denken over het afvoeren van overtollig water. Dit geldt met name voor parkeergarages, waar grote hoeveelheden water kunnen accumuleren door regenval en het wassen van auto´s. Het gebruik van afvoergoten is dan ook essentieel voor het effectief beheren van water in deze ruimtes.

Wat zijn afvoergoten?

Afvoergoten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, goten die ontworpen zijn om water af te voeren. Ze worden meestal geplaatst in de vloer van parkeergarages en kunnen ook gebruikt worden in andere ruimtes waar wateroverlast een probleem kan vormen. Afvoergoten bestaan uit een smalle, ondiepe geul met daarin een rooster of roosters die het water laten doorstromen.

Waarom zijn afvoergoten belangrijk?

Afvoergoten zijn belangrijk voor het efficiënt afvoeren van water. Parkeergarages zijn vaak platte, horizontale ruimtes en hierdoor stroomt het water niet vanzelf weg. Zonder afvoergoten zou het regenwater zich ophopen en kunnen er plassen ontstaan, wat gevaarlijk kan zijn voor voetgangers en automobilisten. Bovendien kan overtollig water leiden tot schade aan de infrastructuur van de parkeergarage, zoals betonrot en corrosie.

Wat is de standaard breedte van afvoergoten?

De standaard breedte van afvoergoten is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de parkeergarage en de hoeveelheid water die afgevoerd moet worden. Over het algemeen variëren de breedtes van afvoergoten tussen de 100 en 250 millimeter. Dit betekent dat de goten smal genoeg zijn om voetgangers veilig te laten passeren, maar breed genoeg om grote hoeveelheden water af te voeren.

Welke factoren zijn nog meer belangrijk bij het kiezen van de juiste breedte?

Naast de grootte van de ruimte is ook de helling van de vloer een belangrijke factor bij het bepalen van de juiste breedte van afvoergoten. Hoe steiler de helling, hoe smaller de goot kan zijn aangezien het water sneller naar beneden zal stromen. Daarnaast is ook de verwachte waterstroom van belang. Parkeergarages met veel verkeer zullen meer water afvoeren dan een kleine garage met minder gebruikers. Het is dan ook belangrijk om dit goed in kaart te brengen bij het kiezen van afvoergoten.

Het belang van goede afwatering voor parkeergarages

Naast het voorkomen van wateroverlast en schade, heeft een goed afwateringssysteem voor parkeergarages ook andere voordelen. Zo kan het zorgen voor een schonere en veiligere omgeving, doordat vuil en olie door de afvoergoten worden opgevangen. Dit betekent minder kans op uitglijden en een schonere uitstraling van de parkeergarage.

Conclusie

Afvoergoten zijn een belangrijk onderdeel van het waterbeheer in parkeergarages. Ze helpen bij het afvoeren van overtollig water en voorkomen zo wateroverlast en schade. De standaard breedte van afvoergoten varieert tussen de 100 en 250 millimeter en is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de ruimte en de verwachte waterstroom. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over de keuze van afvoergoten bij de bouw of renovatie van een parkeergarage.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat is de standaard breedte van afvoergoten

!–StopPubText–>.