Menu Sluiten

Welke Infiltratiesystemen Zijn Geschikt Voor Kleigrond

ACO is uw professional voor uw afwateringssysteem en afscheidingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende 3 categorieën:-Woning, terras en oprit-Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen-Buitenomgeving,wegenbouw en publieke parkings

00236700023670

More info

tags: Afvoergoten – Vetafscheiders – Putdeksels – Infiltratiesystemen – Afvoergoten Gietijzer – 

Wenst u meer info over welke infiltratiesystemen zijn geschikt voor kleigrond kijk dan vlug op https://www.aco.be | Welke Infiltratiesystemen Zijn Geschikt Voor Kleigrond

Infiltratieleidingen zijn een goede optie voor kleigrond omdat ze flexibel zijn en zich aanpassen aan de bodemstructuur. Deze leidingen worden ondergronds geplaatst en zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van het water. Dit voorkomt dat er grote hoeveelheden water op één plek blijven staan en vermindert zo de kans op overstromingen. Infiltratieleidingen kunnen ook worden aangesloten op infiltratiekratten of -putten voor een nog efficiëntere werking.

  1. Wadi´s

Een wadi is een natuurlijke infiltratieoplossing die perfect geschikt is voor kleigrond. Het is een laaggelegen gebied waar regenwater naartoe stroomt en in de grond kan infiltreren. Wadi´s zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn ook goed voor het milieu, omdat ze een natuurlijke habitat creëren voor planten en dieren.

  1. Groendaken

Groendaken zijn niet alleen mooi, maar ook nuttig voor het infiltreren van regenwater. Deze daken zijn bedekt met vegetatie en kunnen grote hoeveelheden water opnemen. Dit voorkomt dat het water in de riolering terechtkomt en vermindert zo de belasting van het rioolsysteem. Groendaken zijn ook goed voor de isolatie en kunnen de energierekening verlagen.

Conclusie

Kleigrond kan uitdagend zijn als het gaat om waterbeheer, maar met de juiste infiltratiesystemen is dit probleem op te lossen. In dit artikel hebben we verschillende opties besproken, waaronder infiltratiekratten, -putten, -leidingen, wadi´s en groendaken. Het is belangrijk om de juiste optie te kiezen op basis van de specifieke behoeften van uw project. Voor meer informatie over infiltratiesystemen voor kleigrond kunt u altijd contact opnemen met een specialist op het gebied van waterbeheer.

Referentie:

Buffering en infiltratie. (n.d.). Geraadpleegd op 22 juni 2021, van https://www.aco.be/producten/house-garden/buffering-infiltratie

Waterbeheer: Welke infiltratiesystemen zijn geschikt voor kleigrond?

Als het gaat om waterbeheer, is het belangrijk om rekening te houden met de bodem waarop het systeem zal worden geïnstalleerd. Kleigrond kan uitdagend zijn omdat het water beter vasthoudt dan andere grondsoorten. Dit kan leiden tot overstromingen en andere problemen als er geen passende maatregelen worden genomen. Gelukkig zijn er verschillende infiltratiesystemen die speciaal zijn ontworpen voor kleigrond. In dit artikel bespreken we welke systemen het meest geschikt zijn en waarom.

Infiltratiesystemen zijn een belangrijk onderdeel van waterbeheer, omdat ze helpen bij het afvoeren en opslaan van regenwater. Dit voorkomt overstromingen en zorgt ervoor dat het water op een duurzame manier kan worden hergebruikt. Er zijn verschillende soorten infiltratiesystemen beschikbaar, maar niet allemaal zijn ze geschikt voor kleigrond. Daarom is het belangrijk om de juiste optie te kiezen.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende infiltratiesystemen die geschikt zijn voor kleigrond:

  1. Infiltratiekratten

Infiltratiekratten zijn een veelgebruikte optie voor kleigrond. Deze kratten zijn gemaakt van kunststof en hebben een groot oppervlak met holtes waarin het water kan worden opgeslagen. Het water sijpelt geleidelijk door de grond en wordt zo op een natuurlijke manier gefilterd. Infiltratiekratten kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en zijn geschikt voor zowel kleine als grote oppervlaktes.

  1. Infiltratieputten

Infiltratieputten zijn een andere populaire keuze voor kleigrond. Deze putten zijn gemaakt van beton en hebben een groot volume waarin het water kan worden opgeslagen. Het water wordt gefilterd door de grond en kan op een later tijdstip worden gebruikt. Infiltratieputten zijn ideaal voor gebieden met beperkte ruimte, omdat ze verticaal kunnen worden geplaatst.

  1. Infiltratieleidingen


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Welke infiltratiesystemen zijn geschikt voor kleigrond

!–StopPubText–>.